Announcement

Collapse
No announcement yet.

Need some Help. Walk behind shuts down when put in gear.

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Need some Help. Walk behind shuts down when put in gear.

    Hi Everyone,

    I'm in need of some help, I have a 48" Exmark walk behind that is shutting down when I try to put into gear or engage the blades. The mower runs fine while in the neutral postion and no blades running. Does anyone know what I should be looking for?

    Thank You,
    Bill
    TB Lawn and Landscape

  • #2
    Make sure your safeties are all connected. On my old one it prevented starting with the blade engaged and it would shut down if you didn't hold the t-bar with the blade engaged. It was a manual (lever) blade engagement not an electric (push button) engagement.
    Boughter's Lawn Care Services Mowing and Fertilizing in New Castle, PA

    Comment


    • #3
      I did not answer yesterday as Mark had already posted the likely answer. But if not I can try to help him further.
      I am the owner of www.AllOutdoorParts.com an online mower parts distributor. I am also a Briggs Master Service Technician and Expert Certified Mechanic for Kohler. If my posts helps you please like my facebook page at www.facebook.com/alloutdoorparts

      Comment


      • #4
        Thanks guys.
        I will try this tomorrow and let you know how I made out.

        Bill

        Comment


        • #5
          check your safety shut downs lots of time its just a ground wire look at grear shift or aroun d for wires it works just like a kill swich

          Comment

          Working...
          X